Sănătatea Press Group recomandă:

x

Presă

Noutăţi:
Info SănătateaTV.ro Saptamana Europeana a Imunizarii 2017  *  A fost lansata campania „Misiunea: Zero Sangerari”  *  CNAS pregateste reinceperea tratamentului fara interferon in luna mai  *  Sapte din zece gravide se confrunta cu dureri de spate  *  Programul de suport psihologic „Restart la Viata” pentru pacientele diagnosticate cu cancer, extins la Ploiesti  *  17 Aprilie 2017, Ziua Internationala a Hemofiliei  *  Hirstos a inviat! Sarbatori fericite!  *  Inca 700 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana  *  APAH-RO sustine vaccinarea împotriva hepatitei B  *  A fost inaugurat cel mai automatizat laborator din Romania: zilnic sunt efectuate analize pentru 2200 pacienti  *  Saptamana Europeana a Imunizarii 2017  *  A fost lansata campania „Misiunea: Zero Sangerari”  *  CNAS pregateste reinceperea tratamentului fara interferon in luna mai  *  Sapte din zece gravide se confrunta cu dureri de spate  *  Programul de suport psihologic „Restart la Viata” pentru pacientele diagnosticate cu cancer, extins la Ploiesti  *  17 Aprilie 2017, Ziua Internationala a Hemofiliei  *  Hirstos a inviat! Sarbatori fericite!  *  Inca 700 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana  *  APAH-RO sustine vaccinarea împotriva hepatitei B  *  A fost inaugurat cel mai automatizat laborator din Romania: zilnic sunt efectuate analize pentru 2200 pacienti  *  Saptamana Europeana a Imunizarii 2017  *  A fost lansata campania „Misiunea: Zero Sangerari”  *  CNAS pregateste reinceperea tratamentului fara interferon in luna mai  *  Sapte din zece gravide se confrunta cu dureri de spate  *  Programul de suport psihologic „Restart la Viata” pentru pacientele diagnosticate cu cancer, extins la Ploiesti  *  17 Aprilie 2017, Ziua Internationala a Hemofiliei  *  Hirstos a inviat! Sarbatori fericite!  *  Inca 700 de cazuri de rujeola, confirmate in ultima saptamana  *  APAH-RO sustine vaccinarea împotriva hepatitei B  *  A fost inaugurat cel mai automatizat laborator din Romania: zilnic sunt efectuate analize pentru 2200 pacienti  * 

Apariţii în presă

 • Operaţia de embolizare a fibromului uterin - transmisă pe internet!
 • Investitie de 20 milioane de euro intr-o retea de clinici medicale private
 • "Hemodinamic" - clinica de angiografie
 • Chemoembolizare hepatica, procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice
 • Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene
 • Embolizarea fibromului uterin – alternativa la operatia clasica
 • Hernia de disc poate fi tratata prin nucleoplastie percutana
 • Nou centru medical de angiografie
 • Centru medical de angiografie, la "Victor Babes"
 • Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene - in premiera pe Internet
 • Radiografia arterelor, indispensabila cardiacilor
 • Chemoembolizare hepatica, procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice
 • Centre medicale Hi-Tech
 • Nou tratament al tumorilor hepatice
 • Centru medical de angiografie, la "Victor Babes"

  Compania Sante Romania si omul de afaceri Ioannis Andrikopoulos au investit 1,5 milioane de euro in clinica Hemodinamic din Bucuresti, specializata in domeniul angiografiei, un tip de interventie non-chirurgicala care se efectueaza cu ajutorul razelor X.
  Potrivit reprezentantilor companiei, planurile includ crearea unei retele de clinici Hemodinamic la nivel national, urmatoarea investitie urmand sa fie realizata anul viitor, cel mai probabil in Targu Mures. Centrul medical din Bucuresti este situat in cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament "Victor Babes" si detine echipamente medicale de ultima generatie, patru rezerve, fiecare pentru doua persoane, si doua saloane de terapie intensiva pentru recuperarea pacientilor. Hemodinamic are o capacitate de 14 pacienti.
  Pentru cazurile dificile, Hemodinamic are incheiat un parteneriat cu Clinica de Neurologie Interventionala "Pitie Salpetrier" din Paris, pentru acordarea de consultanta stiintifica si perfectionarea medicilor care vor lucra in cadrul clinicii. De asemenea, unitatea colaboreaza si cu Clinica de Cardiologie "CC Iliescu" din Bucuresti.
  Angiografia este utilizata in principal pentru studierea vaselor coronare, cerebrale si maduvei spinarii, precum si a membrelor si viscerelor. Aceasta metoda poate fi folosita pentru depistarea leziunilor arteriale, a anevrismelor sau a altor tipuri de patologii vasculare. Recuperarea pacientilor dupa o astfel de interventie angiografica dureaza maxim trei zile.

  1. Locul apariţiei:  www.okey.ro

  Titlul articolului: Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene – in premiera pe Internet
  Data: 07.12.2007
  Conţinut articol:
  In premiera pentru internetul romanesc, primul post de televiziune online dedicat exclusiv sanatatii transmite pe internet coronarografia, explorarea radiologica cu substanta de contrast a arterelor coronare. Interventia a fost efectuata de dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog, competenta de cardiologie interventionala si diploma de cardiolog european. Este seful Sectiei de Cateterism Cardiac, Angiologie si Cardiologie Interventionala, Institutul de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C. C. Iliescu”.
  Coronarografia sau angiografia coronariana este cea mai buna metoda de diagnosticare a afectiunii coronariene. Aceasta nu reprezinta un tratament, dar indica medicilor care este tratamentul optim pentru pacient. Coronarografia este deci o investigatie esentiala in explorarea bolii coronariene, prin vizualizarea directa a arterelor coronare, responsabile de angina sau infarct. Arterele coronare sunt arterele situate pe suprafata inimii care alimenteaza muschiul cardiac cu sange oxigenat. Arterele coronare sanatoase au un perete interior neted si flexibil, care lasa sangele sa circule liber.
  Coronarografia se efectueaza prin introducerea unui tub foarte subtire numit cateter in artera femurala. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism si dirijate pana la nivelul arterei coronare. Se injecteaza un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor si se pot localiza posibilele obstructii coronariene importante. Angiografia coronariana permite cuantificarea marimii si a gravitatii bolii arterei coronare in vederea luarii celor mai bune decizii privind tratamentul.
  Coronarografia nu necesita anestezie generala, ci doar locala si cel mai des la nivelul unuia dintre membrele inferioare, prin folosirea unui abord femural. Pacientul este constient si discuta cu medicul pe parcursul procedurii, avand posibilitatea de a viziona procedura pe un ecran. Durata investigatiei este intre 40-60 minute, ea fiind urmata de o perioada de sedere la pat intre 12-24  ore.
  Coronarografia va fi difuzata in premiera pe www.sanatateatv.ro luni, 10 decembrie 2007. Interventia a fost realizata in primul centru privat din Romania dedicat in exclusivitate interventiilor de radiologie si cardiologie interventionala – Hemodinamic.Cardiologia interventionala prezinta riscuri mai mici fata de tehnicile de chirurgie cardiaca. Pacientilor cu boala coronariana nu li se opreste si reporneste inima pentru interventie, ci li se face o incizie de 1-2 milimetri. Astfel, tehnicile moderne ale cardiologiei interventionale sunt mai bine suportate de pacient.
  Cazul care va fi prezentat pe www.sanatateatv.ro in emisiunea de luni, 10 decembrie, este al unui pacient de sex masculin, cu varsta de 61 de ani, care a suferit cu zece ani in urma patru bypass-uri. Pacientul a fost internat in septembrie 2007 in spital, in urma unui sindrom coronarian acut. Bolnavul prezinta ca factori de risc hipertensiune si o dislipidemie cu valori mari ale colesterolului. Coronarografia a fost efectuata pentru confirmarea sau infirmarea unui sindrom de angina pectorala agravata.
  Centrul medical Hemodinamic este o companie specializata in domeniul radiologiei si cardiologiei interventionale, oferind servicii atat de diagnostic, cat si terapeutice. In centrul Hemodinamic se efectueaza proceduri unice in Romania, cum ar fi: embolizarea fibroamelor uterine, chemoembolizari hepatice, vertebroplastii (tratamentul vertebrei tasate), nucleoplastii (tratamentul herniei de disc).
  SanatateaTV este prima televiziune online care isi propune sa sublinieze importanta unei vieti sanatoase si a preventiei, precum si sa faciliteze accesul la specialisti pe probleme de sanatate prin realizarea de emisiuni, cu sustinerea unor medici renumiti, dar si a unor personalitati si organizatii din domenii conexe sanatatii.

 
Sanatatea Media Group

*reducerea de 20% se aplica pentru procedurile de embolizare a fibromului uterin si cele de nucleoplastie.