Sănătatea Press Group recomandă:

x

Presă

Noutăţi:
Info SănătateaTV.ro Studiu: Mai mult de jumatate dintre adolescenti considera spalatul pe dinti o activitate enervanta  *  Studiu: Miscarea nu previne blocarea arterelor coronare  *  Durata de viata poate fi prelungita mergand pe jos chiar si mai puțin de doua ore pe saptamana  *  Top 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul  *  Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa  *  OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani  *  Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic  *  Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier  *  Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei  *  Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei  *  Studiu: Mai mult de jumatate dintre adolescenti considera spalatul pe dinti o activitate enervanta  *  Studiu: Miscarea nu previne blocarea arterelor coronare  *  Durata de viata poate fi prelungita mergand pe jos chiar si mai puțin de doua ore pe saptamana  *  Top 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul  *  Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa  *  OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani  *  Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic  *  Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier  *  Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei  *  Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei  *  Studiu: Mai mult de jumatate dintre adolescenti considera spalatul pe dinti o activitate enervanta  *  Studiu: Miscarea nu previne blocarea arterelor coronare  *  Durata de viata poate fi prelungita mergand pe jos chiar si mai puțin de doua ore pe saptamana  *  Top 3 beneficii ale ceaiului verde in lupta cu cancerul  *  Stresul poate afecta sistemului digestiv in aceeasi masura ca mancarea nesanatoasa  *  OMS: Mii de nou-nascuti mor, zilnic, in pofida reducerii mortalitatii in randul copiilor sub cinci ani  *  Noutatile in domeniul neuropatiei diabetice, dezbatute la al V-lea Congres National de Neuropatie Diabetica si Picior Diabetic  *  Studiu: Schizofrenia afecteaza conectivitatea intregului creier  *  Fibrilatia atriala apare cu zece ani mai devreme la barbati, decat la femei  *  Studiu: Testele care estimeaza rezerva ovariana nu prezic fertilitatea unei femei  * 

Apariţii în presă

 • Operaţia de embolizare a fibromului uterin - transmisă pe internet!
 • Investitie de 20 milioane de euro intr-o retea de clinici medicale private
 • "Hemodinamic" - clinica de angiografie
 • Chemoembolizare hepatica, procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice
 • Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene
 • Embolizarea fibromului uterin – alternativa la operatia clasica
 • Hernia de disc poate fi tratata prin nucleoplastie percutana
 • Nou centru medical de angiografie
 • Centru medical de angiografie, la "Victor Babes"
 • Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene - in premiera pe Internet
 • Radiografia arterelor, indispensabila cardiacilor
 • Chemoembolizare hepatica, procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice
 • Centre medicale Hi-Tech
 • Nou tratament al tumorilor hepatice
 • Hernia de disc poate fi tratata prin nucleoplastie percutana

  Primul post de televiziune online dedicat exclusiv sanatatii www.sanatateatv.ro transmite interventia de nucleoplastie percutana, alternativa moderna la operatia de hernie de disc, la categoria Radiologie Interventionala. Interventia pe care o puteti urmari pe www.sanatateatv.ro a fost efectuata de dr. Rares Nechifor, medic specialist in radiodiagnostic.
  Hernia de disc este o afectiune extrem de frecventa ce creeaza probleme mari in special persoanelor tinere, active, limitandu-le serios activitatea fizica. Hernia de disc consta in slabirea si deformarea peretelui unui disc intervertebral cu deplasarea lui si compresia radacinilor nervoase, ceea ce duce la dureri intense de spate si crize declansabile la orice miscare incorecta a coloanei vertebrale.
  Pana in prezent, tratamentul medicamentos, fizioterapia si interventia chirurgicala erau singurele alternative terapeutice. Primele doua permit iesirea pe moment din criza, dar nu trateaza cauza, de aceea crizele recidiveaza la orice suprasolicitare a coloanei. Tratamentul chirurgical consta in indepartarea unei parti din discul intervertebral, dar exista riscul formarii unei fibroze locale care face aproape imposibila o reinterventie in cazul recidivei.
  Nucleoplastia percutana reprezinta o alternativa eficienta si minim invaziva raportata la tratamentul medicamentos sau la interventia chirurgicala clasica. Interventia este indicata pacientilor la care tratamentul medicamentos nu a dat rezultate si care nu au o indicatie clara pentru interventia chirurgicala clasica. Daca deplasarea discului este foarte mare sau peretele discului este rupt, interventia chirurgicala ramane totusi prima optiune de tratament.
  Nucleoplastia este o interventie efectuata de medici specializati in radiologie interventionala non-vasculara, radiologia interventionala fiind una dintre cele mai noi si mai spectaculoase ramuri ale medicinei moderne. Interventia consta in punctia percutana sub control radiologic a discului herniat cu un ac special si extragerea unei parti din nucleul pulpos. Astfel, se reduce mult presiunea din peretele discului. Acesta revine treptat in pozitie normala si nu mai comprima radacinile nervilor spinali.
  Terapia herniei de disc prin nucleoplastie prezinta avantaje incontestabile. In primul rand, interventia dureaza maxim 30 minute, este nedureroasa si nu necesita anestezie generala. In timpul interventiei nu exista incizie, ci doar o mica intepatura la nivelul spatelui, ceea ce permite recuperarea imediata, spitalizarea si repausul la pat nefiind necesare dupa interventie.
  Un alt avantaj major al efectuarii nucleoplastiei este faptul ca nu reprezinta o contraindicatie pentru alte proceduri medicale. La peste 80% dintre pacientii cu hernie de disc care au efectuat nucleoplastia percutana nu a mai fost necesara interventia chirurgicala.
  Nucleoplastia percutana este difuzata pe www.sanatateatv.ro la categoria Radiologie Interventionala. Interventia a fost realizata in primul centru privat din Romania dedicat in exclusivitate interventiilor de cardiologie si radiologie interventionala – Hemodinamic.
  SanatateaTV este prima televiziune online care isi propune sa sublinieze importanta unei vieti sanatoase si a preventiei, dar si sa faciliteze accesul la specialisti pe probleme de sanatate prin realizarea de emisiuni, cu sustinerea unor medici renumiti, dar si a unor personalitati si organizatii din domenii conexe sanatatii.

 
Sanatatea Media Group

*reducerea de 20% se aplica pentru procedurile de embolizare a fibromului uterin si cele de nucleoplastie.