Hemodinamic | Presă

Sănătatea Press Group recomandă:

x

Presă

Noutăţi:
Info SănătateaTV.ro Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata  *  Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai  *  Transplant pulmonar efectuat la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” Bucuresti  *  Sapte spitale din Romania, decorate astazi de Presedintele Klaus Iohannis  *  Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania: In 2017, in Romania au fost inregistrati peste 1300 de pacienti cu hemofilie  *  Ministrul Sanatatii: „Incepand cu 1 martie, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022”  *  Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 123  *  OMS: Alaptatul pana la doi ani ar putea salva viata a peste 820 de mii de copii sub cinci ani, in fiecare an  *  1500 de medici si 95 de asistenti medicali la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, Editia a XIV-a  *  Ioan Aurel Pop este noul Presedinte al Academiei Romane  *  Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata  *  Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai  *  Transplant pulmonar efectuat la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” Bucuresti  *  Sapte spitale din Romania, decorate astazi de Presedintele Klaus Iohannis  *  Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania: In 2017, in Romania au fost inregistrati peste 1300 de pacienti cu hemofilie  *  Ministrul Sanatatii: „Incepand cu 1 martie, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022”  *  Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 123  *  OMS: Alaptatul pana la doi ani ar putea salva viata a peste 820 de mii de copii sub cinci ani, in fiecare an  *  1500 de medici si 95 de asistenti medicali la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, Editia a XIV-a  *  Ioan Aurel Pop este noul Presedinte al Academiei Romane  *  Norma de hrana a bolnavilor din spitalele bucurestene administrate de ASSMB va fi majorata  *  Federatia Sanitas anunta declansarea grevei generale in data de 11 mai  *  Transplant pulmonar efectuat la Spitalul Clinic „Sfanta Maria” Bucuresti  *  Sapte spitale din Romania, decorate astazi de Presedintele Klaus Iohannis  *  Asociatia Nationala a Hemofilicilor din Romania: In 2017, in Romania au fost inregistrati peste 1300 de pacienti cu hemofilie  *  Ministrul Sanatatii: „Incepand cu 1 martie, medicii si asistentii medicali beneficiaza de salarizare la nivelul anului 2022”  *  Numarul deceselor cauzate de gripa a ajuns la 123  *  OMS: Alaptatul pana la doi ani ar putea salva viata a peste 820 de mii de copii sub cinci ani, in fiecare an  *  1500 de medici si 95 de asistenti medicali la Conferinta Nationala de Medicina Familiei, Editia a XIV-a  *  Ioan Aurel Pop este noul Presedinte al Academiei Romane  * 

Apariţii în presă

 • Operaţia de embolizare a fibromului uterin - transmisă pe internet!
 • Investitie de 20 milioane de euro intr-o retea de clinici medicale private
 • "Hemodinamic" - clinica de angiografie
 • Chemoembolizare hepatica, procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice
 • Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene
 • Embolizarea fibromului uterin – alternativa la operatia clasica
 • Hernia de disc poate fi tratata prin nucleoplastie percutana
 • Nou centru medical de angiografie
 • Centru medical de angiografie, la "Victor Babes"
 • Coronarografia, examenul cheie in explorarea bolii coronariene - in premiera pe Internet
 • Radiografia arterelor, indispensabila cardiacilor
 • Chemoembolizare hepatica, procedura moderna de tratare a tumorilor hepatice
 • Centre medicale Hi-Tech
 • Nou tratament al tumorilor hepatice
 • Radiografia arterelor, indispensabila cardiacilor

  Nimeni nu mai moare azi de batranete. Ucigasii moderni sunt bolile inimii, hemoragiile cerebrale sau temutul cancer. Atat inima cat si creierul se imbolnavesc dintr-un singur motiv: vasele sanguine, afectate de tensiune, obezitate, colesterol.
   Vestea buna este ca acum, cu o singura investigatie medicala, si anume coronarografia, ne putem descoperi la timp daca si cat de mult avem arterele afectate.
  HEMORAGII CEREBRALE
  Ne ferim astfel la hemoragiile cerebrale, adica atunci cand un vas de sange din creier se poate sparge, fapt care se poate repeta de mai multe ori in viata si are cele mai  nefaste urmari: daca nu ne ucide, ne poate lasa paralizati definitiv sau, in cazuri fericite, doar o perioada de timp. Accidentul vascular cerebral (AVC) are loc la varste din ce in ce mai fragede, nu rareori intamplandu-se sa se produca si la 40 de ani, explica dr. Dan Deleanu, medic primar cardiolog, cu competenta de cardiologie interventionala si diploma de cardiolog european. Deseori, un AVC minor este descoperit intamplator, in urma tomografiilor efectuate din cauza unor migrene persistente, de exemplu, sustine seful Sectiei de Cateterism Cardiac, Angiologie si Cardiologie Interventionala a Institutului de Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C. C. Iliescu”.
  CUM SE REALIZEAZA
  Coronarografia este deci o investigatie esentiala in explorarea bolii coronariene, prin vizualizarea directa a arterelor coronare, responsabile de angina sau infarct. Coronarienele sunt arterele situate pe suprafata inimii, si care alimenteaza muschiul cardiac cu sange oxigenat. Arterele coronare sanatoase au un perete interior neted si flexibil, care lasa sangele sa circule liber.  Coronarografia se efectueaza prin introducerea unui tub foarte subtire numit cateter in artera femurala. Prin acesta sunt introduse sondele de cateterism si dirijate pana la nivelul arterei coronare. Se injecteaza un produs de contrast radiologic, care permite vizualizarea anatomiei arterelor coronare prin opacifierea arborelui coronarian. Astfel se poate observa diametrul interior al arterelor si se pot localiza posibilele obstructii coronariene importante. Angiografia coronariana permite cuantificarea marimii si a gravitatii bolii arterei coronare, in vederea luarii celor mai bune decizii privind tratamentul.
  AVANTAJE
  Coronarografia nu necesita anestezie generala, ci doar locala, si cel mai des la nivelul unuia dintre membrele inferioare, deoarece substanta de contrast se introduce in artera femurala. Pacientul este constient si discuta cu medicul pe parcursul procedurii, avand posibilitatea de a viziona procedura pe un ecran. Durata investigatiei este intre 40-60 minute, ea fiind urmata de o perioada de sedere la pat intre 12-24  ore. Cardiologia interventionala prezinta riscuri mai mici fata de tehnicile de chirurgie cardiaca. Pacientilor cu boala coronariana nu li se opreste si reporneste inima pentru interventie, ci li se face o incizie de 1-2 milimetri. Astfel, tehnicile moderne ale cardiologiei interventionale sunt mai bine suportate de pacient.
  FACTORI DE RISC
  Coronarografia sau angiografia coronariana este cea mai buna metoda de diagnosticare a bolilor cardiovasculare. Mai ales cei care au in familie rude de gradul I care au suferit infarcturi sau accidente vasculare, depasesc cu mult greutatea normala, nu fac niciun pic de miscare, fumeaza si au tensiunea si colesterolul marite sunt abonati la afectiuni cardiovasculare. Aceasta nu reprezinta un tratament, dar indica medicilor care este tratamentul optim pentru pacient.
  CAZ CONCRET
  Daca doriti sa aflati mai multe despre bolile cardiovasculare si in special despre cum se desfasoara o asemenea interventie, puteti accesa site-ul sanatateatv.ro.  Acesta transmite online o coronarografie, efectuata de dr.Dan  Deleanu la centrul medical Hemodinamic  unui pacient de sex masculin, cu varsta de 61 de ani, care a suferit cu zece ani in urma patru bypass-uri. Pacientul a fost internat in septembrie 2007 in spital, in urma unui sindrom coronarian acut. Bolnavul sufera de hipertensiune si o dislipidemie cu valori mari ale colesterolului.

 
Sanatatea Media Group

*reducerea de 20% se aplica pentru procedurile de embolizare a fibromului uterin si cele de nucleoplastie.